Nu är det bevisat – Deep Green Challenge – är ett medvetet jippo från Skanskas sida!

Om någon timme börjar finaldagen för Deep Green Challenge! För några dagar sedan fick jag en vänlig bekräftelse på att jag var välkommen och Skanska såg fram emot att träffa mig under en intressant och givande eftermiddag!

Tänk vad datorer kan ställa till med! Inte har de något som helst omdöme när de bjuder in vem som helst! Men som tur är har AI inte tagit över alla jobb! Vid ett personligt möte igår med hållbarhetschefen på Skanska och HR-chefen(?) så fick jag klara förhållningsorder! Jag skulle inte släppas in om jag kom på jippot! Jag håller med om att det var helt rätt beslut för jag skulle genom mina kommentarer ha skapat en förvirrande stämning på finaldagen!

Vadå, förvirrande? Jo, det är klart att om man presenterar 10 finalister som vunnit över mig i en hård kamp och jag klätt av dem inför alla journalister och andra presumtiva beställare som skall luras till att tro att Skanska är ledande företrädare för den gröna satsningen, så blir det pinsamt och nedsättande av stämningen!

Hur skulle det se ut om det viktigaste kriteriet att räkna hem klimatnyttan i de olika tävlingsförslagen skulle punkteras? Jag erbjöd mig på mötet att hjälpa till och beräkna klimatnyttan för de olika förslagen(hihi)! Något mera relevant och viktigare kriterium för klimatnyttan än att beräkna hur energianvändningen skulle minska finns ju inte, eller?

På en direkt fråga till hållbarhetschefen kunde jag lätt avgöra seriositeten och kunskaperna hos juryn! Han hade inte en susning om hur man beräknar hur mycket energi det går åt att ta en dusch eller vad varm- och kallvatten användningen drar för energi! Och det var inte så att han svarade fel! Han svarade inte alls för han hade ingen aning!

Jag fick vidare skrivet på näsan att jag inte på något sätt hade fattat vad Skanskas idé bakom tävlingen var. Den hade ingenting att göra med min ”kamp med samhället” om hur man injusterar värmesystem m.m. Att CTH inte kunde erkänna att jag hade rätt om deras odugliga professor var ingenting att bry sig om! De hade ju i alla fall lyssnat på mig genom att sätta till en arbetsgrupp med 8 professorer! Hur dum får man egentligen vara på ett av världens största entreprenadföretag?

Att jag skulle ha sett till så att man inte hade behövt producera flera 10-tals TWh är helt ointressant när man kan föra fram nya kreativa idéer som i bästa fall minskar energianvändningen med någon MWh är totalt ointressant!

Varför var HR-chefen med?Personalen kände sig hotad av mitt agerande och det var tvunget att framföras i väl valda ordalag! Jag erkände omgående att jag nu var ute på svag is i mina kunskaper. Begreppet ”hot”kan delas i 2 skilda delar. Hot kan vara någonting som kan leda till fysiskt våld eller hemska tanke mord! Men man kan också känna sig hotad om någon är så oortodox som jag i mitt sätt att agera! Då blir det ett hot mot den egna positionen när man inser att man saknar kunskaper som man borde haft eller hemska tanke inser att man inte ens kan lära sig!

Jag fick godkänt på analysen! Men fick också bekräftat att de kände sig hotade på båda sätten! Detta är det i särklass grövsta förtalet som jag upplevt i mitt liv och då har jag ändå varit med om att bli utesluten ur EMTF, energi och miljötekniska föreningen, för att jag framfört osaklig kritik! Men någon som helst förklaring på vad osakligheten bestod i kunde jag ej få! Skam över mänskligheten!

Jag har aldrig överhuvudtaget funderat kring att jag skulle tillgripa fysiskt våld!De som känner mig kan verkligen intyga det! Och jag har gått så långt i min uppfattning om våld att jag slutat att titta på ishockey för det orimliga våld som breder ut sig på rinkarna med tacklingar bakifrån in i sargen!

Älgö den 5 oktober 2017


Hans Lönn

PS. Läs igenom en gång till mina 2 artiklar om Skanskas jippo! Det har jag gjort och kan inte se någonting som skulle kunna utgöra ett hot!

Kommentera och/eller betygsätt:


Skriv in de tecken du ser ovan i fältet nedan:


Kommentar: (Alla fält är valfria att fylla i.)

(5 är bästa betyg)
Ditt namn:

E-mail: (Visas ej på hemsidan.)

Meddela mig om någon annan kommenterar denna artikel.

2017-10-05 16:37  Inlagd av: Rafael Ospino  Betyg: 4
Ja, fast de flesta är väl ändå medvetna om att det är ett jippo? Syftet är ju naturligtvis att skapa goodwill, och detta är ju ett billigt sätt.
Jämför med vad ett par uppslag i tryckt media kostar så...
Men det är tråkigt att byggindustrin inte gör mer inom hållbarhetsområdet. I Handelshögskalans stora kartläggning hade ju stora delar, och allra mest Skanska,  rört sig än mer mot periferin och planterat sig i sämsta särklass i kategorin snackare.
Detta samtidigt som det finns ett otal bevis för att verkligt hållbarhetsarbete kan vara  mycket lönsamt. Dina aktier kanske skulle vara ännu mer värda om Skanska började lägga lite mer kraft bakom orden.  
Du kan väl börja med att ta upp frågan på stämman?
Fyra igen! Du är ju lite blåögd!  

2017-10-05 19:07  Inlagd av: Hans Lönn
Rafael! Jag tar bara upp en kastad handske - det där med stämman! Jag körde ett sådant race en gång i tiden på NCC :s stämma! Jag hade då verkligen på fötterna för att klanka på deras beteende!Deras chefsjurist ljög stämman rätt upp i ansiktet och jag stod ensam med mina 400 aktier mot ca 22 miljoner! Meningslöst! De "stora" skiter totalt i allting! Kör bara över är deras motto!

http://fastighetsanalys.se/visaartikel.asp?refdatum=20070414203602&kategori=-1&sok=Wallin+NCC&val=1&sprak=1

2017-10-05 19:48  Inlagd av: Rafael Ospino  Betyg: 5
Ja, du har naturligtvis rätt i att de stora är vana att köra över folk och slå blå dunster i ögonen på folk.
Men NCC lär ju visst ha bättrat sig åtskilligt, vilket de inte hade gjort om inte fler visat samma kurage som du. Femma och guldstjärna för det!

2017-10-05 20:06  Inlagd av: Hans Lönn
Raffe jag tackar allra ödmjukast! Men det där med NCC blir nog en mycket slokande blomma i deras rykte! De har ju fortfarande inte sanerat Gåshaga Brygga! De låter i lugn och ro människor bli sjuka! Totalt samvetslöst!

2017-10-06 20:38  Inlagd av: TN  Betyg: 5
En absolut fantastiskt finurligt skriven artikel!
Vi ses snart!
TN

2017-10-08 08:17  Inlagd av: Hans Lönn
Hej TN!

Jag är faktiskt väldigt nöjd med artikeln! En sågning med "värdighet"! Därför blir jag extra nöjd med ditt ordval, "finurligt skriven"!Klockrent!

2017-12-07 17:50  Inlagd av: Yngve
Hej
Bra skrivet en 5 a

2017-12-07 19:08  Inlagd av: Hans Lönn
Hej Yngve!
Tacksam för att du uppskattade min artikel men bara vågar vara anonym! Så synd att jag står ensam på barrikaderna! På så sätt bidrager även du till att bevara status quo! All skit och inkompetens som finns i vår ynkliga bransch kommer då att leva vidare långt efter min död!

Tillbaka