Öppet brev till SVT!

Idag har jag skickat följande mail till SVT. Skall bli intressant att se om jag överhuvudtaget får någon reaktion. T.ex. bara en bekräftelse på mottagandet!

Hej!

Jag hoppas att jag kan ge litet kreativt tillskott till det elände som vi alla får uppleva inför valet!

Först ett stort tack för valkompassen! Jag fyllde även i den version som Aftonbladet och Expressen har. Samstämmigt resultat! M och SD kring 70 % med ibland bäst med SD och ibland m! I särklass bottennotering för mp och kommunisterna på knappt 30 %! Det visar att för mig liksom för säkert halva svenska folket skulle en koalition mellan dessa partier kunna ge en trovärdig regeringsbildning! Men jag liksom många med mig kan överhuvudtaget inte tänka oss att rösta på m, som så konsekvent sagt att man kan inte samtala eller förhandla med SD! Tänk att jag skall, sedan 4 år tillbaka, behöva genomlida 7klöverns totala avståndstagande från demokratins spelregler! DÖ är den största politiska skandal som vi upplevt någonsin!

Alla intervjuer i TV med partiledare m.fl. är ju beklämmande för man hoppar friskt mellan en massa politiska frågor liksom vad man sagt 1994 etcetera! Man slutar att lyssna! Det är ovärdigt och förnedrande för oss vanliga dödliga att ni och politikerna tror att vi är så dumma att vi inte genomskådar skiten!

Jag har ett konstruktiv förslag att komma med! Se till att få en sammanhållen debatt i ett enda ämne! Det mest aktuella är så klart invandringspolitiken! Skulle man inte i dialog kunna finna var partierna står idag och därmed vilken politik som skall föras under den kommande valperioden?

I bifogat dokument kopierat från Linkedin ser ni exakt vad som skulle kunna vara utgångspunkten för debatten och dialogen! Läs alltså vad jag själv skrev!

Vänliga hälsningar

Hans Lönn

Roland Ericsson
Founder and CEO på Handelsverket Sweden AB ( +17 400 )
5d • Edited

Igår gjorde jag ett inlägg om att Uppdrag granskning har gjort en undersökning om våldtäkter och att det är 58% som är av utländsk härkomst och i våldsamma våldtäkter är det 86% som är av utländsk härkomst och att detta kommer att visas på SVT Play och på SVT tv kanal ett. Jag blev då automatiskt tagen för att vara rasist, vilket kändes mycket obehagligt och tråkigt. Jag har alltid tagit avstånd till all sorts rasism och tycker att alla människor är lika mycket värda oavsett. KOM IHÅG att vi alla oavsett var vi föds är vinnare eftersom vi vann över alla andra sädesceller! Gårdagens inlägg om detta resulterade i att 27 st kontakter valde att ta bort mig från deras nätverk😢 Vart är vi som människor på väg? Dela gärna så blir jag glad och tack för din hjälp. Ha enfortsattbra och halkfri dag👍🏻

Hans Lönn Civilengineer at AB Fastighetsanalys

Var inte ledsen! Du skall vara tacksam för att du blivit av med dem i ditt nätverk! Dessa typer som jamsar med om att du måste vara PK är mindre bemedlade i huvudet!

Parastou Rezaei Kategorichef RX, Sortiment & Inköp på Apotek Hjärtat

OBS! Inte min text...taget från Facebook, kan vara värt att läsa i samband med diskussionen ovan. Det låter vettigt att alla utländska våldtäktsmän ska utvisas ur Sverige. I spåren av Uppdrag Gransknings reportage har frågan aktualiserats och flera partier har föreslagit detta. För mig som journalist blir den naturliga följdfrågan förstås vilket resultat det skulle få. Kommer en sådan reform ha en avgörande effekt på antalet våldtäkter i Sverige? Jag frågade kriminolog Nina Rung som är expert på just sexualbrott och kollade statistiken hos Brottsförebyggande rådet, BRÅ. Förra året anmäldes 7370 våldtäkter i Sverige, eller drygt 20 om dagen. Anmälningsfrekvensen är dock oerhört låg, runt 15 procent, vilket innebär att en majoritet alltså aldrig rapporteras till polisen. Sannolikt begås alltså 135 våldtäkter per dag, eller drygt fem i timmen, en var tionde minut. Av de våldtäkter som trots allt anmäls, leder mycket få till åtal och bara runt 170 personer döms för det, eller ca 2 procent. Det är dessa Uppdrag granskning utgått ifrån och funnit att det finns en övervikt av utlandsfödda bland dessa under fem års tid. Den slutsatsen är helt korrekt men ändå djupt missvisande. För som Rung påpekar är en majoritet av de som våldtar ”vanliga” män; kompisen, dejten, pojkvännen, maken eller någon annan kvinnan känner. Hur bekvämt det än vore att kunna utvisa en en liten grupp våldtäktsmän är de inte representativa för de som begår en majoritet av våldtäkterna i landet. En förklaring till övervikten av utlandsfödda (vilket alltså inkluderar folk födda i Norge och Finland) bland de dömda kan dessutom vara fördomar. När forskarna Christian Diesen och Eva Diesen undersökte 10000 (!) förundersökningar fann de att vi oftare anmäler utlandsfödda och att polisen dessutom utreder dem oftare. Slutsatsen blir att våldtäkterna knappast kommer minska genom att utvisa en grupp skyldiga när en majoritet av våldtäktsmännen varken blir anmälda eller straffade. Ett effektivare sätt hade varit en insats för att ändra mäns attityder mot kvinnor. Fast ett sånt förslag ger förstås inga smaskiga rubriker. Men nu vet du fakta. Dela gärna med någon som också är intresserad av fakta. (Den här texten publicerades först hos Väljarskolan - följ om du vill ha hjälp att själv ta reda på vilket parti som driver dina hjärtefrågor i valet.

Hans Lönn Civilengineer at AB Fastighetsanalys

Tänkvärt Parastou Rezael Men varför skall vi vika ner oss för att ev. det inte skulle gälla så många undvikna våldtäkter? Nu skall du och alla andra få en litania om hur tafatta och löjliga alla politiker är som inte vågar ta en diskussion överhuvudtaget över alla partigränser för att PK gäller! Först - jag betraktar mig inte på något sätt som rasist, fascist, nazist eller vad man hittar på för något trams! Jag är för medmänsklighet och dialog! Och så har jag sunt förnuft! Därför blir det enkelt i min värld! Vi måste hjälpa till liksom alla övriga länder i EU att ta hand om dessa asylflyktingar! Särskilt som vi varit med om att göra livet outhärdligt för bl.a. dem genom den klimatförändring som vi är skyldiga till! Och ni skall vara lugna. Vi har bara sett början! Det kommer mera! Men vi kan ju inte vara så flata att vi släpper in alla dessa stackars människor utan några motkrav! Före insläppandet skall alla genomgå en kurs om vilka värderingar vi har och sedan skriva på ett kontrakt som säger att om du inte lever upp till våra värderingar så åker inte bara du ut utan hela din familj! Några exempel på vad vi inte accepterar! Hederskultur, knarkhandel,stöld från samhället genom ha tillskansat sig bidrag som man inte skulle haft! All form av våld inkl. våldtäkt, all totaltäckning av ansiktet, ekonomiska brott etcetera! Och inget trams om att brotten skall vara grova! Alltså ge en viss tid på straffskalan! Glöm inte bort att Sverige betraktas som en bankomat! Och avsaknaden av identitetshandlingar gör att man inte släpps in! På tal om det förresten så blir ju advokatsamfundets agerande patetiskt när man ser att alla överklaganden genererar ohemula arvoden! Var god skölj som tandläkaren säger och glöm inte bort att utan dialog så kommer vi inte framåt!

Älgö den 29 augusti 2018

Hans Lönn

Kommentera och/eller betygsätt:


Skriv in de tecken du ser ovan i fältet nedan:


Kommentar: (Alla fält är valfria att fylla i.)

(5 är bästa betyg)
Ditt namn:

E-mail: (Visas ej på hemsidan.)

Meddela mig om någon annan kommenterar denna artikel.

2018-08-29 18:25  Inlagd av: Heine Stenlöv  Betyg: 4
Skönt att valet snart är över. Men det blir väl mycket pajkastning och önskningar även efter i stället för tala om konstruktiva åtgärder måste man väl värna om demokratin som inte finns.
Minoritetsdiktatur så länge jag minns.
Man bär sig åt som småungar som inte låter vissa vara med och leka.
Åtskilliga procent som av folket valts att representera dem talar man inte med.
Vad ska vi med en riksdag till som inte respekterar folks vilja.
Mitt val är svårt nämligen att välja de minst dåliga.
Vore bra att få bort lekmän och lektanter från detta vuxendagis som vår riksdag tycks vara.
Lycka till med Edra val !!!
Jag gläds bara över min ålder så jag slipper väl att uppleva det kommande eländet.


2018-08-29 18:45  Inlagd av: Hans Lönn
Ja, du Heine! Jag hörde vid lunchen idag om att man på SVT och SR kört valkompassen förra gången det var val men var tvungna att mygla undan resultatet för det var en total dominans för kommunisterna och mp bland medarbetarna! Så jag lär inte få någon reaktion!

Tillbaka