Long time no hear!

Det var länge sedan sist! Jag har inte lagt ut någon artikel sedan november förra året! Varför? Ja, skall jag vara riktigt ärlig så beror det på att det till slut kändes som att stå ensam i öken och skrika! Ingen bryr sig om vad jag kunnat i 40 år! Det kan inte gärna finnas en så efterbliven bransch i någon annan samhällssektor?

Vad har nu hänt? I december förra året fick jag förfrågan från universitetet i Santiago de Chile om jag ville ställa upp och implementera hela mitt koncept sedan 40 år tillbaka i Chile!

Arbetet pågår som mest intensivt nu. Min handbok är översatt till spanska, SENIB är översatt till spanska, man har påbörjat en webversion av mallen och hela konceptet!

Vi har tillsammans med Chiles motsvarighet till SMHI utrett antal graddagar i Chile och bestämt LUT eller DUT som en del fått lära sig!

Den 2 december inleds FN:s stora klimatkonferens i Santiago, alltså motsvarande den som de senaste gångerna varit i Paris och Köpenhamn!

Sverige är världsledande i världen men inte i Sverige! Här är vi persona non grata av någon oförklarlig anledning?

Jag fick just ta del av en länk från Chile! Min samarbetspartner som studerat i Växjö och St. Petersburg har gjort översättningen till spanska av den berömda videon som ligger på Youtube! Östen Sandberg beskriver Kirunametoden på 25 minuter!

Lyssna, läs och njut!

https://www.youtube.com/watch?v=cdpEuP2ALjQ

Älgö den 23 augusti 2019


Hans Lönn

Kommentera och/eller betygsätt:


Skriv in de tecken du ser ovan i fältet nedan:


Kommentar: (Alla fält är valfria att fylla i.)

(5 är bästa betyg)
Ditt namn:

E-mail: (Visas ej på hemsidan.)

Meddela mig om någon annan kommenterar denna artikel.

2019-08-23 16:55  Inlagd av: Rafael Ospino  Betyg: 5
Verkligen roligt att läsa om detta, Hans. Jag blir bara förbluffad över med vilken hastighet du charmar sydamerika! Det var väl bara ett par år sedan kontakterna inleddes? Det skall bli spännande att se hur det hela utvecklas, och än mer spännande att se hur fackpressen här i Sverige hanterar det...

2019-08-23 17:56  Inlagd av: Hans Lönn
Det är inte ens 2 år! Bara sedan december om jag inte minns fel! Jag det skall bli kul att se hur den s.k. fackpressen reagerar! Jag har än så länge bara informerat bromsklossen Ny Teknik som påtagit sig uppgiften att undanhålla sanningen till varje pris. När mina sanningar blivit för obekväma har man bara helt sonika spärrat mig!

2019-08-24 10:27  Inlagd av: Ingrid Westman
Grattis Hans till uppdraget i Chile! Låt mig gissa att fackpressen i Sverige inte kommer att skriva en enda rad, för de är bara intresserade av vad som sker i Sverige.

2019-08-24 10:34  Inlagd av: Hans Lönn
Hej Ingrid!
Du är en riktig olyckskorp som känner så i ditt kvinnliga inre! Jag hoppas att du får fel men jag är inte främmande för att du får rätt! Det skall dock bli spännande att se vad som blir följden av att jag kommer att stiga upp från underjorden vid FNs klimatmöte i Santiago! Du kan ge dig på att jag blir omnämnd!

2019-08-24 10:36  Inlagd av: Ingrid Westman
Vi får hoppas på det!

2019-10-02 10:47  Inlagd av: Peter Johansson
Ska verkligen bli spännande att se hur detta går.
Jag läste till VVS-ingenjör för 3 år sedan och när man nämnde Kirunametoden skakades det bara huvudet.
Hur kan en hel ingenjörskår inte förstå en så enkel sak?

2019-10-02 11:17  Inlagd av: Hans Lönn
Hej Peter Johansson! Tack för dina fina ord!

Ja, man kan verkligen fråga sig hur en hel yrkeskår kan avskärma sig från hur verkligheten ser ut! Det skulle nog behövas en hel bok för att förklara detta? Men jag skall försöka på några rader! Östen Sandberg hade klätt av branschen i Kiruna! Ingenting fungerade och panncentralen i det numera rivna stadshuset kunde försörja 10 ekvivalenta stadshus! Skitföretaget Theorells, numera Sweco, hade projekterat! Och så fortsatte Östen med att klä av branschen - vid en disputation på KTH för Folke Pettersson så berömde Östen och visade sin ödmjukhet genom att lägga sig platt för den imponerande avhandlingen som tagit hjälp av tredje gradens differentialkalkyl! Men han fortsatte med att säga att det var fel på 30 %! När jag sedan blev erbjuden att efterträda den gode Folke på KTH så insåg man till slut att jag var smittad av spetälskan!

Tillbaka