Om jag kunde förstå vad bevekelsegrunderna är för klimatförnekarna?

Det är ju så uppenbart att vi närmar oss ruinens brant! Det är bara en tidsfråga innan livet på jorden bli outhärdligt. Därmed inte sagt att jorden kommer att gå under. Det kommer alltid att finnas hörn, här och var, som klarar sig!

Men varför kan förnekarna aldrig föra en trovärdig dialog grundad på fakta? Varför kan inte Donald Trump tala med Greta? Det är ju direkt pinsamt för en president i USA att inte kunna komma med ett enda sakligt argument utan bara löjligt trams som vi alla genomskådar!

Det senaste fjanteriet står  den amerikanske finansministern för – Greta skall komma tillbaka när hon läst ekonomi på universitet! Tänk att dessa ekonomer helt saknar självinsikt – ekonomi måste vara ett av de mest triviala ämnen som finns! Det handlar ju bara om plus och minus. Inkomster och utgifter kompletterat med litet kunskaper om avskrivningsregler och skatter! Och blir inte summan av plus och minus positiv så behöver man inte några kunskaper alls!

Med detta som bakgrund vill jag vara konkret. Vet du att det finns något som heter Altinget? En plattform för rikspolitik som används av Sveriges beslutsfattare – däribland politiker, tjänstemän, leverantörer av statliga tjänster och näringslivsprofiler.

Jag har varit i debatt med Alvar Nyrén - Analytiker. En värdig representant för förnekarna! Läs på länken hur han vägrar att upplysa mig om vad salig Bert Bolin hann att göra avtryck med i klimathistorien! Du får gärna hjälpa mig om du kan avslöja vad för någonting konkret han kom med!

https://www.altinget.se/artikel/debatt-otillrackligt-att-svenska-statsraad-hyllar-ungas-engagemang

Åre den 24 januari 2020

Hans Lönn

PS. I ett Åre som tappat ”masken” helt och hållet! WM 8:an har nu stått still 5 dagar av 6. Idag troligvis inte öppen för backen är en enda isgata!

Kommentera och/eller betygsätt:


Skriv in de tecken du ser ovan i fältet nedan:


Kommentar: (Alla fält är valfria att fylla i.)

(5 är bästa betyg)
Ditt namn:

E-mail: (Visas ej på hemsidan.)

Meddela mig om någon annan kommenterar denna artikel.

2020-02-16 20:20  Inlagd av: Stefan Forsslund  Betyg: 5
du är en klok man ,hälsningar från Björnrikes backar inte lika branta som Åres men härlig carving

2020-02-16 20:37  Inlagd av: Hans Lönn
Hej Stefan!

Jag har inte åkt en enda gång i vinter i branta delen av Lundsrappet av två anledningar. Kan inte åka på skärande sväng där och skulle bli så förbannad på min egen gubbdjävul om jag gjorde mig illa! Jag skulle nog platsa bättre i Björnrike! Annars är det totalt ofattbart att det kan finnas människor som inte tror på de hemska klimatförändringarna! Jag har träffat Stockholmare i liftarna som bara kommer hit för att de inte sett någon snö i vinter! Tack för din uppskattning!

Tillbaka