VVS-branschens totala tillkortakommanden!

På Linkedin lade Mats Kindlund(MK), vd för Energiverket, ut marknadsföring av sitt företag. Men det blev inte så för jag klädde av allt sedvanligt tomt skryt! Och så typiskt för vår odugliga bransch – när argumenten tar slut så inaktiveras kommentarerna. Att till varje pris förtiga allt är en oskriven lag, eller?

Injustering av VVS-system när den är som bäst, granskning av handlingar, diskussion/lösning, injustering och flödesmätning, protokoll och lista med avvikelser
Team Energiverket levererar igen, vi kan det härJag kommenterar: Och ni fortsätter med ert skit? För inte har ni väl börjat att lågflödesinjustera?

MK: Hans, önskar dig en trevlig helg i karantän. Fungerar lågflödes på kylbafflar och värmeåtervinning?

Då hoppar en outbildad person in för att ”hjälpa” MK, Anders Granlund: Mats Kindlund eller på nyare utformade värmesystem olikt de gamla?

Och fortsätter:  MK en anledning att vi ska snackas vid är att bl.a. Att Hans Lönn och en del andra har missat en del.

HL till Mats Kindlund Först karantän! Det är ju enbart löjligt med karantän! Jag har nu 108 skiddagar i Åre denna vinter och är frisk som en nötkärna! Överlägset bästa sättet att inte bli smittad! Och tänk efter hur löjligt det är med karantän? Om jag nu skulle stanna inne i 3 veckor och sedan "komma ut" så blir jag lik förbannat sjuk om jag smittas, eller?

Och Mats Kindlund Och så kylbafflar och värmeåtervinning då! Först så tycker jag att du är litet löjlig som försöker leda bort fokus från det du vet att vi alla talar om lågflöde eller högflöde till radiatorerna i ett värmesystem till 98(?) procent! Men när det gäller värmeåtervinning så är det självklart mycket bättre med lågflöde! Tänk på hur mycket bättre växlarna fungerar med lågflöde! Och så skall jag gärna erkänna att jag inte har någon aning om hur det fungerar med kylbafflar! Men är det lika värdelöst som golvvärmen så måste det ju bli högflöde om värmetillförseln skall ske någorlunda jämt över golvet! Men så är ju golvvärme världens skitsystem! När det gäller kyla så har jag ju varit tvungen att komma med en lösning för detta i mitt jobb i Chile - just nu utvecklar vi kylningen genom att föra fram kallt vatten till ett batteri i rummet. Och hör och häpna man är minst lika okunniga i Chile som i Sverige - jag beräknade nödvändig kyleffekt till 2.3 kW per villa medan de har kört med 23 kW!

Och så tillägger jag Mats Kindlund För skojs skull så kan du ju läsa min insändare i ÖP om Coronaskiten! https://www.op.se/artikel/insandare-skistar-i-are-har-gjort-allt-som-kan-forvantas

HL till Anders Granlund Vad phan är nya utformade värmesystem? Du menar väl inte idiotin med styrning på en ventil på varje radiator med hjälp av rumsgivare? Eller har man börjat med 40/30-system? Jag är ledsen för min okunskap om dessa nya system!

Och Anders Granlund Vi har ju haft vår diskussion förut Anders! Jag konstaterde ju då att du missuppfattat det mesta så för att komma från dig så blir det löjligt att jag och några andra skulle ha missat något!

AG till MK: Följer ni upp utfallet temperaturen?

MK svar: Beror på vad som står i beskrivningen, beställningen. Vi vill alltid göra det men tyvärr är det inte alltid med i uppdraget, det blir ju dyrare då..... på med termostaterna så är det klart sen.... Temperaturkontrollen är kvittot på att det fungerar och det absolut viktigaste momentet för en långsiktig lösning. Tyvärr är det väldigt få som har förstått detta, i våra egna entreprenader gör vi alltid det, därför vi är ”dyrast” i stan för vi gör ju även rent systemen i samband med ventilbytet och injusteringen....

HL till Mats Kindlund Usch! På med termostaterna! vilket skoj och så oseriöst! Jag sätter aldrig på termostaterna förrän värmesystemet är i balans och håller rätt temperatur i rummen! De skall ju inte dölja en värdelös injustering utan är bara till för att strypa värmetillförseln när du får tillskott från sol, människor etc.! Ser förresten nu att Ulrika tydligen jobbar på Energiverket! Jag vet att hon har varit lärare på en massa kurser som bl.a. EMTF har anordnat! Det är i min värld en otvetydig garanti för att ni inte har någon aning om hur man injusterar ett värmesystem med hjälp av lågflödesmetoden! EMTF har för övrigt ingen annan uppgift än att förtiga sanningen! Skam över en sådan organisation!

Här fortsätter den avbrutna dialogen!HL.Ynkligt att sådant skall komma från en som totalt skiter i hur man gör ett bra jobb! Som aldrig vill lära sig något och aldrig föra en seriös dialog! När det inte passar och du är författare som tar du bara bort alla kommentarer! Var god läs min senaste artikel så att du inte glömmer bort fakta!(Denna artikel)

MK till HL. Att ta bort kommentarer eller stänga av kommentarsfältet är två helt olika saker. Jag har lite annat att ta tag i än att läsa om dina påhopp och oförskämdheter. Jag är ju en av väldigt få i branschen som fortfarande ens har en dialog med dig, ibland undrar jag varför för du är ju totalt kass på att förmedla dina kunskaper utan en massa påhopp och idiotförklara alla till höger och vänster. Önskar dig en trevlig kväll, jag har gjort mycket inom min yrkestid men det är tyvärr inte upp till mig att hissa eller dissa lågflödes eller högflödesmetoden då det finns för och nackdelar med båda metoderna.

HL till MK.Är det jobbigt att spela idiot? För det kan ju inte finnas en sportslig att du är så blåst som det klart och tydligt framgår av ditt svar! Att ta bort eller stänga av? Vad har det här att göra med det? Jag förstår inte skillnaden och särskilt inte valören av det ena eller det andra! Det stod "disabelt". Alltså gjorde det inte möjligt att komma med några flera kommentarer! Och så har du fel igen - det finns inga som har någon dialog med mig utom några få kompisar! Men ingen av den "berömda" odugliga VVS-branschen eller forskningsorganen! Men även KTH och CTH för inte någon dialog för de är bara ett akademiskt skämt! Jag är vidare totalt kass på att förmedla mina kunskaper - vilket trams! Jag har skrivit flera handböcker, skrivit en artikel i energi&miljö om hur jag injusterar enligt min lågflödesmetod, på min hemsida kan du gratis ladda ner SENIB (som ger dig exakt hur man skall göra!), jag leder ett utvecklingsprojekt åt universitet i Santiago de Chile för att implementera min mall i en webversion (så konstigt att man förstår vad jag säger i Chile?)och typiskt dig är att du ser både för- och nackdelar med metoderna - det är ju bara ett löjligt och verklighetsfrämmande påstående eftersom det inte finns några som helst fördelar med högflödesmetoden. Och så till sist - jag är inte kass på att förmedla mina kunskaper! Men det blir omöjligt att förmedla dem när branshen har samlat alla nollorna som aldrig vill lyssna på någonting! Hur skall man då kunna förmedla någonting?

MK till HL.Hans Lönn du är ju för rolig, efter ett 14 timmars pass i fredags kväll så orkade jag inte bemöta dina påhopp så då valde jag att stänga av kommentarsfältet, behöver jag förklara det ytterligare?

HL till MK.Hur phan skall jag kunna förstå det? Och visa det då genom att lägga tillbaka allting! Men din bortförklaring är enbart löjlig! Du kunde ju ha väntat med att svara tills dess att du hade tid! Ingen reagerar på att det går kanske 24 timmar innan man svarar!

MK till HL. Löjlig? Du kanske tycker att det är okej att skriva och hänga ut människor offentligt som inte deltar i diskussionen? Jag tycker inte att det är okej, god natt Hans! Du har precis förlorat någon som trodde på din kunskap men som tyvärr inte delar dina värderingar.

EpilogVadå hänga ut? Jag har bara berättat att Ulrika Brown varit lärare på en massa kurser som EMTF arrangerat! Det är väl reklam? Eller inser du att det inte är det? Jag bara ser det som att hon villigt ställt upp på EMTFs medvetna agerande att undanhålla sanningen om hur man injusterar värmesystemen! Och till sist - du påstår dig ha trott på min kunskap! Men varför har du aldrig brytt dig om den då?
Åre den 28 mars 2020

Hans Lönn

Kommentera och/eller betygsätt:


Skriv in de tecken du ser ovan i fältet nedan:


Kommentar: (Alla fält är valfria att fylla i.)

(5 är bästa betyg)
Ditt namn:

E-mail: (Visas ej på hemsidan.)

Meddela mig om någon annan kommenterar denna artikel.

Tillbaka