Man lär så länge man lever! Fortsättning på artikel från 2007.

Nu har jag lärt mig något nytt i min inskränkta värld. Vi har ett internet som eftersträvar trovärdighet och öppenhet, eller? Framför allt kan man om man har ”rätt” budskap lägga ut fina och klargörande artiklar på YouTube.

I 13 avsnitt redovisar civilingenjören från CTH, Elsa Widding, att Chalmers tekniska högskola skapat ett globalt forskarnätverk om klimatförnekelse. På ett charmerande sätt  framför Elsa att det inte finns någon klimatkris. Detta blir litet rörigt – är CTH ute efter att klimatförneka eller skall man forska om vilka som klimatförnekar? Eftersom jag är helt övertygad om att vi står inför en ofantlig klimatkris så kan jag inte hålla mina fingrar borta från att kommentera avsnitt 1. Och jag vill betona att Elsa och jag är helt överens om att miljökrisen är minst lika stor!

Jag skriver något i still med att det skall bli intressant att se om CTH följer sin tradition att aldrig föra en dialog och alltid förtiga sanningen? Jag har rik erfarenhet om detta som det framgår av denna hemsida.

Och så händer det sig idag att jag på Skype får ett meddelande från Chile som jag skickat nedanstående länk till. Jag citerar: ”Mycket väl formulerad och raffinerad svenska,….” Bl.a finns mina 15 kommentarer och åtskilliga andras totalt 219 st. Jag vill kolla och går in på länken och får beskedet att länken nu är privat!

https://www.youtube.com/watch?v=7NTLzn9898A&t=701s

Videon är inte tillgänglig
Det här videoklippet är privat.

Spännande! Har jag blivit spärrad? Kollar på YouTube och ser att det inte längre är möjligt att kommentera men att det finns 219 kommentarer. Kollar så klart också om jag söker på Elsa Widding vad kommer då upp? Alla hennes ”glimrande” föredrag!

Jag har således inte några kommentarer kvar utom några från min egen inbox om att det kommit en ny kommentar!

Elsa Widding
Hans, Varför skulle jag inte ringa? Jag förstår inte. Det är ju superintressant att prata med någon som öppet kan försvara vad Chalmers ägnar sig åt. Jag försöker dessutom svara på all saklig kritik som jag får. Hela mitt engagemang handlar ju faktiskt om att få till en debatt. Den existerar inte idag. Jättebra att du är kritisk och vill diskutera. De flesta kör mest personangrepp om klädsel eller fula tavlor etc.

Göran Grimberger
Hans Lönn Hej Hans. Mitt svar betingades av ditt totala missförstånd av Elsas förhållande till Chalmers nyss redovisade inställning i klimatfrågan, jag kanske missade någon ironisk touch i Din kommentar.

John Bauer
Hans Lönn Det låter bra de, lägg inte för mycket fokus på det bara, då i jämförelse med de utmaningar mänskligheten har framför sig är helt irrelevant och bara till en fördel.

Vad har jag då lärt mig av detta?Att makten och penningen styr allt som sker på jorden. Det finns uppenbart ca 2 % som är klimatförnekare av alla forskare. Dessa gör allt som står i deras makt för att sprida tvivel om klimatkrisen som är så påtaglig! Mot betalning kan man ställa upp på vad som helst, eller?

Älgö den 27 september 2020

Hans Lönn

Kommentera och/eller betygsätt:


Skriv in de tecken du ser ovan i fältet nedan:


Kommentar: (Alla fält är valfria att fylla i.)

(5 är bästa betyg)
Ditt namn:

E-mail: (Visas ej på hemsidan.)

Meddela mig om någon annan kommenterar denna artikel.

Tillbaka