Hur blåst kan en stackars skötsam cinilingenjör vara?

YouTube är fantastiskt! Man hittar allt från himmel till jord. Det närmaste man kan komma himlen är Gloria Gaynors - I Will Survive! Den är även mitt motto. I've obviously survived trots att jag förtigits i mer än 40 år! Och under jorden hittar man Elsa Widdings sjukligt vinklade videor om  att klimathysteriska människor som jag själv är löjliga!

Jag vill att jorden skall överleva och har därför skrivit en ny text till den legendariska låten, ”We  will survive"! Men för det krävs att vi alla samarbetar och slutar med att låta penningbegäret styra oss till ett avskyvärt beteende!

På YouTube hittar jag plötsligt ett av alla dessa ”kriminella” företag, IMI Hydronic Engineering.

Deras datorprogram som de hänvisar till är gjort för att leverera optimal hydronisk kontroll från konstruktionsfasen och vidare under fastighetens hela livslängd. På YouTube finns det utlagt 6 olika delar med snack i vardera på 1 h”
     

Dynamiska system
Styrventiler och reglerkretsar
Systemval och typer
Tryckhållningssystem
Avgasning och smutsavskiljning (Borde varit smutskastning)
TA-SmartDet finns hur mycket utläggningar som helst om ny forskning på allt som resulterat i nya STAD-ventiler, shuntgrupper,etc. etc.! Och hör och häpna cirkulationspumpen sitter på sugsidan! De gamla STAD-ventilerna vet ju alla att de inte fungerade för drivtrycken var för höga som de alltid är i dessa idiotiska högflödessystem ! Jag har aldrig haft några problem med dem! Jag har bara öppnat dem för fullt för de behövs inte!

Allt det här ingenting annat än en löjlig marknadsföring. Jag ringer ”förtvivlat” till en kompis i branschen och frågar – hur kan det komma sig att detta bara fortgår decennium ut och decennium  in? Det är ju totalt omöjlig att de inte vet vem jag är och vad jag kan?

Då återknyter jag till rubriken. För stackars mig är totalt omedveten om att jag är en idiot som inte förstår att samhället skiter i mig totalt för att det går bara ut på att sälja så många onödiga prylar som möjligt! Det är totalt ointressant att göra några energieffektiviseringar! Man skall bara tjäna pengar.

Snabbt då några ord om Lönnmetoden. Jag beräknar vad fastigheten skall ha för energianvändning om man använder sig av SENIB. Beräknar alla förinställningsvärden på ventilerna. Beräknar alla rördimensioner med vattenhastigheten 0.2 m/s och att tryckfallet längst bort och högst upp aldrig går över 3 dmvp! Använder aldrig stamregleringsventiler och använder mig av Grundfos fantastiska pump som ställs på konstanttryckhållning på ca 1.2 mvp!  Och självklart till slut så gör jag uppföljning efteråt vad energianvändningen blev. Det räcker med 10 dagars mätperiod!

Åre den sista november 2021

Hans Lönn

Kommentera och/eller betygsätt:


Skriv in de tecken du ser ovan i fältet nedan:


Kommentar: (Alla fält är valfria att fylla i.)

(5 är bästa betyg)
Ditt namn:

E-mail: (Visas ej på hemsidan.)

Meddela mig om någon annan kommenterar denna artikel.

Tillbaka