V.S.B.

Vilket Skulle Bevisas! Så skrev vi som snart skall dö när vi hade bevisat en matematisk sats. Jag åkte själv upp på att bevisa cosinusteoremet i muntan i studenten.

Nu fick jag utan att anstränga mig ett V.S.B. för  hur totalt kriminellt, eller vad det nu får kallas,  samhället och energibranschen kan agera för att till varje pris dölja sanningen. Jag har bara haft tur för det var inte på något sätt min avsikt när jag blev ”författare” till en artikel på Linkedin.

Jag kommenterade en artikel om att ”Energitopp lämnar AFRYs koncernledning”

LönnPhan ta mig om jag har fel info! Men AFRY är väl gamla ÅF? Finns det något sämre och mera bakåtsträvande företag när det gäller energi? Jag har med förskräckelse i min yrkesutövning behållit ett gammalt statement från ÅF:s sida! "Det är meningslöst att göra några energieffektiviserande utredningar för vårt arvode är högre än vad man man sparar"!

Viktoria FischerHej Hans! Jag blir väldigt nyfiken på vad du skriver, då jag inte riktigt håller med. Vad är det som det grundar sig på?
Tråkigt också att du fått så dålig bild av AFRY, jag jobbade många år där med energieffektivisering och har nog aldrig stött på så drivande människor som brinner för att rädda vår planet som där. Kanske dumt att dra alla över en kam om det är en specifik person eller avdelning du råkat ut för?
Är oavsett intresserad av att höra vad som blev dåligt.

Hans LönnJag har ingenting positivt att säga om varken Bengt D. eller AFRY! Varför? Dom har aldrig lärt sig någonting om lågflödesmetoden och mig veterligt aldrig gjort en budget på energianvändningen och sedan följt upp den! F ö så träffade jag Bengt på 60-talet när jag jobbade på SKIF! Han var en schysst typ! Om du undrar så ställer jag gärna upp och håller kurs för er! Men lyckligast blir jag om jag inte behöver det för ni har redan lärt er allt! Bara inte skrytigt om det!

Hans LönnEftersom du inte har svarat ännu så kan jag inte avhålla mig från att delge dig sanningen! Har du gått på CTH och haft Enno Abel som professor har du alibi för att inte kunna något! Enno var en katastrof för CTH genom att under hela sin tid där se till att relevanta kunskaper inte fördes ut!

NN Alias för profeten MohammedHans, hela världens energisystem effektiviseras inte av att vi har lägre flöde i radiatorer. Väldigt magstarkt att såga en ansedd person och två stora konsultbolag för att de flesta personerna inte anammat din syn på hur man ska dimensionera radiatorsystem i bostäder.

Hans LönnNN. Inte anammat min syn! Sanningen är att ni hemska typer och även nonchalanta aldrig vill sätta sig in i min verklighet! Men jag förstår du är typen som på 60-talet skrev att lågflöde var skit för 10 ggr 40 är lika mycket som 40 ggr 10. Betänk att jag varit lärare på KTH i hydraulik och även satt ihop tentor på 60-talet! Det var mitt största misstag i livet att lära mig det! För då blir man mobbad och förtigen för inte en djävul kan något!

Hans LönnNN. Jag har redan kommenterat dig en gång till men det kommer inte upp. (Jag har accepterat att Linkedin tog bort mina för starka ord.) Men jag kan ju i alla fall passa på och ge dig en tankeställare till! Gör nu inte bort dig totalt i dina efterblivna kretsar som nu i 40 år förtigit mig totalt! Om du skulle bli positiv mot mig riskerar du ju att de dina kommer att frysa ut dig! Tänk nu bara efter en gång till - jag har hållit på med det här i mer än 40 år nu och skulle jag ha fel så är jag ju en komplett idiot som hållit på med mitt tjat så länge, eller? VVS-branschen måste var unik som vägrar att ens lyssna och än mindre föra en dialog! Ni är totalt blåsta!

Hans LönnHej Viktoria! Jag måste få följa upp din vänliga och artiga förfrågan om hur jag kunde såga så fina företag. Jag svarar dig omgående men du bevärdigar dig inte med att svara! Mycket tråkigt men typiskt för vår värdelösa bransch!

Jag vill nu passa på att göra några reflektioner kring Linkedins verksamhet. Det är väl bra att vi kan utbyta synpunkter kring våra gemensamma erfarenheter i vårt yrke? MEN Linkedin sköter sin uppgift på ett irriterande dåligt sätt! Om man skriver nedlåtande om någon som yttrat sig och visat sin totala okunnighet så stryks inlägget utan någon kommentar.(Jag fick sedan motiv från Linkedin och med markering av vad som strukits.) Vilket strålande sätt att fimpa en konstruktiv diskussion! Men det är ju inte bara det som brister i deras sätt att fungera - inlägg faller bara bort, kommentarerna syns inte i direkt följd när man svarat trots att man klickat på att svara någon! Det blir nästan omöjligt att följa diskussionen! Denna tråd är ett typiskt exempel på allt detta! Jag hoppas nu att du har förstått hur värdelösa "dina" företag är? Inte minst genom att aldrig kunna eller vilja föra en dialog. I denna tråd har NN. yttrat sig och visat en så totalt skrämmande okunnighet! Han är pinsam! Jag hoppas att du kan hitta vad han skriver och vad jag svarar honom! Men nu till slut till något ytterligt kreativt från min sida! Läs på länken så kan du får lära dig något! Och då förstår du kanske hur bedrövlig branschen är?

http://fastighetsanalys.se/visaartikel.asp?refdatum=20220507183505

Viktoria FischerHans Lönn Det enda jag har förstått är hur okonstruktiv du är i ditt sätt att uttrycka dig, och att det egentligen inte finns något för mig eller någon annan att hämta ur den här konversationen. Dock är inte jag så pass osäker eller provocerad av det du säger för att ha något behov av att hävda mig eller motargumentera, så anser saken klar. Hoppas du får en trevlig semester!

Hans LönnGrattis Victoria! Du har nu med emfas kvalificerat dig för de finaste posterna i vår odugliga bransch! Du är verkligen inte unik, snarare tvärtom, men du platsar att när som helst bli vd för EMTF eller professor på CTH i Installationsteknik! När jag blev utesluten ur EMTF för att jag kommit med osaklig kritik kunde man inte med ett enda ord motivera vad den bestod i. Och Enno var noggrann med att aldrig diskutera någonting! Jag har nu kommit med klockren och tydlig kritik om att branschen inte vill lära sig lågflödemetoden och jag har delgivit dig en länk späckad med fakta! Vilken idiot som helst vet att du inte har några fakta bakom dig när du säger att jag är okonstruktiv i mitt sätt att uttrycka mig! Men kom ihåg jag kommer aldrig att lägga av så länge jag lever att försöka få till en dialog och förändring! Sedan Rio 1992 har inte ett shit hänt för att komma med lösningar på hur vi skall få stopp på klimatkrisen!

Älgö den 11 juli 2020

Hans Lönn

Kommentera och/eller betygsätt:


Skriv in de tecken du ser ovan i fältet nedan:


Kommentar: (Alla fält är valfria att fylla i.)

(5 är bästa betyg)
Ditt namn:

E-mail: (Visas ej på hemsidan.)

Meddela mig om någon annan kommenterar denna artikel.

2022-07-13 13:37  Inlagd av: Heine  Betyg: 5
Har i praktiken använt lågflöde med mycket gott resultat. Energikostnaden sänktes så att företaget i fråga tjänade in drygt halva min lön varje månad.
Jag fick mycket kredit för detta och har insett att Hans Lönn borde ha fått det i stället.

2022-07-13 16:46  Inlagd av: Hans Lönn
Hej Heine!
Vilken härlig kommentar sett med mina ögon!Jag bjuder gärna på halva din lön! Men visst är det för djävligt att det nu är ca 40 år sedan jag lärde dig det och ingen annan har lärt sig någonting!

Tillbaka