Sverige möts – dacapo!

Jag undrar vad SVT håller på med? För några dagar sedan var det ett nytt program om klimatkrisen som överhuvudtaget inte tillförde någonting vettigt. Den enda klockrena kommentaren kom från professor Mikael Karlsson i Uppsala som påpekade att diskussionen var meningslös för man tar ju inte upp en enda tråd kring vad vi skall göra för att reducera växthusgasutsläppen.

År ut och år in håller man bara på med tyckande om det är någon klimatkris eller klimatförändring eller inte som sedan Rio 1992 inte har gett någonting om vad vi måste vidtaga för åtgärder och hur vi skall göra detta.

Jag blir bara mer och mer konfunderad över SVT :s agerande. Har man en hemlig agenda som säger att man aldrig skall komma med någon lösning? Bara sprida oro?

I påannonseringen på text-tv så ställde man sig frågan ”har vi råd att rädda klimatet”? Det är en tydligt okunnig ”slogan” från SVT. Vi kan redan idag energieffektivisera i våra fastigheter som ger en avkastning på upp till 50  % och tar bort 30 % av energibehovet. Berätta gärna för mig om du kan komma med ett bättre förslag till investering! Men det är klart att det blir ju väldigt olönsamt för Vattenfall som äger fjärrvärmen i Uppsala om de får sälja 30 % mindre fjärrvärme!

Vi måste ha en ärlig debatt! Den får inte vara sorglig!I programmet togs det ”som vanligt” upp en massa tid om reduktionsplikten. Det är ju självklart om man blandar i något som anses inte tillföra några CO2-utsläpp så inte nog med att bränsleförbrukningen ökar med 7%(Har nämnts) så tillför man ju CO2 nu. Det skulle inte skada med en seriös analys av hur mycket CO2 som släpps ut för att tillverka HVO eller vad det nu heter och sedan transportera det runt jorden för vi har en försumbar egen produktion i Västvärlden.

Kom igen nu SVT och visa er seriösa inställning!Älgö den 30 maj 2023


Hans Lönn

PS. Läs gärna min första artikel ”Sverige möts”!

Kommentera och/eller betygsätt:


Skriv in de tecken du ser ovan i fältet nedan:


Kommentar: (Alla fält är valfria att fylla i.)

(5 är bästa betyg)
Ditt namn:

E-mail: (Visas ej på hemsidan.)

Tillbaka